***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Внимание! Хамас може да излъчи екзекуции на живо в социалните мрежи. Сарафов: Прокуратурата не трябва да остане същата


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 19 октомври   

 

Говорителят на Еврокомисията съобщи, че е отправил публично предизвестие към притежателите на обществени мрежи.

Причината е увеличеният риск от лъчение онлайн на изтезания от групировката „ Хамас ”. Според израелските управляващи сред 200 и 250 души са взети за заложници.

Към момента местонахождението и изискванията, при които са държани тези хора, измежду които деца и дами не е известно, написа Нова.

„ Прокуратурата не може и не би трябвало да остане същата. Тя би трябвало да проработи добре, като оценката за това би трябвало да бъде дадена от обществото, а не от нас самите “. 

Това сподели изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов, който показа пред Пленума на Висшия правосъден съвет резултати от проверки и инспекции на работата на прокуратурата, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Руската страна от години към този момент се пробва да наложи доминация на военните си сили в Черно море, тъй че тези опити не са от през вчерашния ден или през днешния ден “. 

Това разяснява министър председателят Николай Денков пред публицисти във връзка решението на Москва от през вчерашния ден съветски изтребители МиГ-31 да патрулират за непрекъснато над Черно море.

„ Начинът да се противопоставим на това е да повишим боеспособността на нашата войска, което значи в допълнение съоръжение с ракети, с радиолокационни станции и всичко, което подхожда на актуалната войска и цялостна интеграция в Източния фланг на НАТО с нашите съседи, с общото командване на НАТО в Европа. Това е методът да се противопоставим на този опит за доминация “, добави министър-председателят.

Говорителката на съвета Адриен Уотсън сподели, че оценката се основава на наличната информация, в това число „ разследваща информация, ракетна интензивност, както и фрагменти и фотоси на случилото се от отворени източници ".

„ Въпреки че продължаваме да събираме информация, актуалната ни оценка, основаваща се на разбор на изображения от въздуха, прехваната информация и информация от отворени източници, е че Израел не е виновен за детонацията в болничното заведение в Газа ", се споделя в изказване на Уотсън от през вчерашния ден.

„ Разузнавателната информация сочи, че някои палестински бойци в линията Газа считат, че детонацията евентуално е била породена от отклонена от курса си ракета или от изстрелване на ракета, осъществено от „ Ислямски джихад “ “.

Израелци започнаха да се стичат към летище " Истанбул ", с цел да бъдат евакуирани, на фона на анти-израелски митинги в цяла Турция след нападението по болница в Газа, за което Хамас упрекна Израел.

Израелските управляващи насочиха апел към израелците да изоставен тази страна „ допустимо най-бързо “, оповестиха турски медии.

В Турция бе разгласен тридневен народен печал в памет на  загиналите в линията Газа. Това се показва в декрет, подписан от президента Реджеп Тайип Ердоган, осведоми телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Алсу Курмашева е упрекната, че не е заявила, че е „ задграничен сътрудник “ – обвиняване, за което я заплашва до пет години затвор, се споделя в изказването на частната медийна компания, която се финансира от Конгреса на Съединени американски щати.

„ Бях повече от засегнат, когато чух, че съветският президент предизвестява на всички места, че може да има жертви, цивилни жертви, на военните борби. Наистина няма нищо по-цинично от това “, съобщи Шолц в своя тирада пред немския парламент.

Германският канцлер сподели още, че Европейски Съюз би трябвало взаимно да продължи да поддържа финансово Украйна и в бъдеще, само че потреблението на спомагателни средства не съставлява решение в дълготраен проект. „ Имаме ясна позиция тук: Тази помощ за Украйна, за финансовата непоклатимост на страната, ние ще би трябвало да я предоставим взаимно, като европейци ", съобщи Шолц пред немските депутати, само че добави, че „ това не може да бъде напълно решено с спомагателни средства “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР